bezienswaardigheden santa eulalia, ibiza
SANTA EULALIA IBIZA > Santa Eulària des Riu, Eivissa - Ibiza  bezienswaardigheden santa eulalia, ibiza

De kerk van de stad SANTA EULALIA, es Puig de Missa, is een historisch monument bestaand uit een vestingkerk, een begraafplaats en een aantal witte huisjes. >> Zie meer bij: kerken van Santa Eulalia

Het Ethnologisch Museum - Ibiza en Formentera Volkenkundig Museum, CAN Ros is tegenwoordig gehuisvest in een van de oude landhuizen behorend bij De Puig de Missa, en je kunt er zien hoe het boerenleven eruit zag op Ibiza, voor het toeristische-, electrische- en auto tijdperk, en welke traditities de bevolking toen had. Het huis is een perfect voorbeeld van de landelijke architectuur op Ibiza. Het huis heeft de karakteristieke porxo = de ingang tot de woning, de cuina = keuken, verschillende dormitoris = slaapkamers, de molen voor de olijfolie, het balkon = porxet, de put = lloc en de cisterna = het waterreservoir
Je kunt er zien hoe de Ibicenc toen leefden, wat ze droegen, welke gereedschappen ze gebruikten, wat voor handwerk ze deden, wat voor muziek ze maakten en wat en hoe ze weefden en pottenbakten. Er zijn een aantal ambachtelijke ateliers waar je kunt zien hoe men toen muziekinstrumenten, kleding, touw-zolen sandalen, speelgoed en objecten maakte met plantaardige vezels en worden demonstraties van de traditionele dansen gegeven.
in de zomer, mei t/m september, is dit museum geopend van 10 tot 13 en 17 tot 20 uur.
In de winter, oktober t/m april, is dit museum open van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 13 en van 16 tot 18 uur, en het is ieder jaar gesloten van 20 december tot 1 januari, en op feestdagen.
INFORMATIE:
Museo di Etnologico Ibiza e Formentera - Can Ros des Puig de Missa, Santa Eulària des Riu Tel. +34 971 33 28 45 - +34 971 33 81 45 Fax: +34 971 33 82 38

Het Barrau Museum op de heuvel van de Puig de Missa is het voormalig woonhuis, met een paar bewaarde kunstwerken van de, als beroemd beschouwde, modernistische Catalaanse schilder Laureà Barrau i Buñol, die werd geboren in 1863 in Barcelona, en in 1912 naar Ibiza kwam, waar hij gefascineerd raakte door het licht, en de kleur en kleding van het eiland, waar hij vervolgens twintig jaar lang woonde en werkte, alvorens hij in Santa Eulalia stierf.
Geopend van dinsdag tot vrijdag: 10 u -13.30 uur (s’winters), en 10 -14 uur (s’zomers)
Gesloten op zondag en maandag

s’Argamassa aqueduct archeologisch van belang zijn de weinige restanten van het Romeinse aquaduct uit de 1e eeuw na Chr. het was 425 lang, en belangrijk onderdeel van de toenmalige infrastructuur voor de productie van gezouten vis.

Torre d’en Valls of Torre de Campanitx behoort sinds 22 april 1949 tot het Spaans Historisch Erfgoed, en is een  uitkijktoren daterend uit 1763, gelegen tussen Pou d’es Lleó en Cala Boix, die onderdeel uitmaakt van de historische verdedigingswerken. De toren werd na een aantal vijandelijke invallen, in de 18e eeuw, hersteld en uitgebreid met kanonnen.
De toren bestaat uit 2 verdiepingen, en een terras met een stenen uitkijkpost, waar je geniet van een prachtig uitzicht over de baai tussen Punta Grossa en Cap Roig, met het eilandje Tagomago net voor de kust. De onderste verdieping bestaat uit 2 delen waarvan er een diende als opslagplaats voor voedsel.
* Er is een mooie wandelroute die je hier heen voert.

Molí del puig d’en Valls - Deze historische windmolen bleef tot de 40er jaren in werking, is symbolisch voor de parochie Puig den Vall en dateert uit de late achttiende eeuw  De patroonheilige wordt gevierd op de derde zondag van mei.

Cap des Llibrell - De overblijfselen van de allereerste nederzettingen in dit gebied, die dateren van 1600 jaar vCh, en bestaan uit grote stenen cirkels, vind je aan de voet van Cap d ’is Llibrell  bij Cala Llonga, tussen s’Escull de Llibrell (222m boven de zeepsiegel)en Punta Roja. Je moet er een flinke wandeling voor over hebben.

Aguas Blancas, of Aigües Blanques is een van de 17 stranden van Santa Eullia en de naam van dit bijzondere strand, betekend letterlijk "Wit Water", vanwege de grijze kleur van het zand door de reflectie van het zeewater. De golfen breken hier met veel geweld op de rotsen, wat veel schuim teweeg brengt. Het is een van de 2 officiële naaktstranden van Ibiza met op de achtergrond het eilandje Tagomago.
Je kunt hier alleen met de auto komen, eenmaal aangekomen bij het strand, loop je naar het noordelijke uiteinde met de enorme rotspartijen en klim je naar beneden bij Es Raig, een bos van eeuwenoude oleanders, dat bijna tot in de zee groeit,
* Er is een mooie wandelroute die je hier heen voert.

Alle toeristische informatie kunt u krijgen bij het:
BUREAU voor TOERISME SANTA EULÀRIA DES RIU
C/ Mariano Riquer, 4
Santa Eulària des Riu
Telefoon: +34 971 330 728
Fax: +34 971 330 728
www.santaeulalia.net
Ibiza 4 all, Alles over de gemeente SANTA EULALIA, of SANTA EULÀRIA DES RIU, op het eiland Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org