kerken santa eulalia, ibiza
SANTA EULALIA IBIZA > Santa Eulària des Riu, Eivissa - Ibiza  kerken santa eulalia, ibiza
Puig de Missa De kerk van Santa Eulalia bestaat uit een bijzondere vestingkerk, een begraafplaats en een aantal witte huisjes, welke door de eeuwen heen en belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en ontwikkeling van het eiland Ibiza.
De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw als onderdeel van de verdedigingswerken van het eiland, en tijdens de Romeinse overheersing werd ze het middelpunt van de infrastructuur en weer een eeuw later, begon om de kerk heen, de stad te ontstaan.
De mooie kerk werd in 1952 door het Spaanse Ministerie van Cultuur uitgeroepen tot plek van ’schilderachtige schoonheid, en in 1985 werd de kerk benoemd tot plek van ’cultureel en historisch’ belang, en in 2002 werd de kerk eindelijk een officieel historisch monument.
In een van de bijbehorende huizen is het Etnologisch Museum van Ibiza en Formentera gehuisvest.


KERK VAN JEZUS - MARE DE DÉU DE JESÚS Het dorp en parochie Nostra Senyora de Jesús ligt in het zuidelijk deel van de gemeente Santa Eulalia, vlakbij het strand van Talamanca en tussen Cap Martinet en Puig d’en Valls. De historische kerk werd het eind van de vijftiende eeuw als klooster gebouwd door twee franciscanen, volgens de kenmerkende architectuur van Ibiza. met een terras aan een kant, een sacristie, het kerkhof en een gouden altaarstuk uit de 16e eeuw, wordt het tegenwoordig beschouwd als belangrijk cultuureel erfoed van het eiland. De kerk bevat een aantal belangrijke schilderijen in de stijlovergang tussen de gotische en renaissance schilderkunst. Het altaarstuk voorstellende de Geboorte van de Moeder Gods van Jezus, werd aan einde van de 15e eeuw gemaakt door Los Osona, en is een belangrijk kunststuk.
Tegenwoordig behoort de kerk bij de stad Jezus, maar werd oorspronkelijk gebouws om de gelovige zeelieden te dienen die buiten de stadsmuren van Ibiza leefden.

KERK VAN SANTA GERTRUDIS de FRUITERA. Werd voltooid in 1797, en is uniek vanwege haar grootste klokketoren van het eiland. De gevel is door de jaren heen een aantal keren verandert en aangepast. De geestelijke bewaart nog steeds het originele houten altaarstuk met de afbeelding van Santa Gertrudis uit het eind van de 18e eeuw.

Kerk van Sant Carles de Peralta werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd, en  heeft een terras met een van de meest opvallende zuilenrijen van het eiland. Deze omgeving was vroeger een gebied van grote natuurlijke schoonheid, en werd alom geprezen door aartshertog Luis Salvador, maar is tegenwoordig sterk uitgebreid en  ontwikkeld. De binnenkant van de biechtstoel stamt waarschijnlijk uit de 19e eeuw.
Ibiza 4 all, Alles over de gemeente SANTA EULALIA, of SANTA EULÀRIA DES RIU, op het eiland Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org